2011. október 22., szombat

Zöldséges fasírt

Avagy a csirkemáj ízre hasonlító fasírt. Épp ezért nem szeretem, Apának viszont kifejezetten tetszett. Vagy csak nagyon éhes volt? :)
Magdi receptjéből indultam ki.

Hozzávalók:
4 kisebb cukkini
2 nagy kápia paprika
1 fej vöröshagyma
3 szelet rozskenyér
2-3 ek olivaolaj
1 tojás

A vegán formájához:
4 kisebb cukkini
2 nagy kápia paprika
1 fej vöröshagyma
15 dkg rozsliszt
2-3 ek olivaolaj
1 marék lenmagpehely
1 ek vegamix
1 tk só

A cukkinit és a paprikát vékonyra szeleteljük, sózzuk, hagyjuk, hogy levet eresszen. A vegán változatnál nem öntjük le a levet, mert a liszt felszívja, a tojásosnál viszont le kell önteni.
A hagymát felaprítjuk, az olivaolajjal és a vegamix-szel a cukkinihez keverjük.
A vegetáriánusnál a kenyeret belemorzsoljuk, és a tojással együtt a zöldségekhez gyúrjuk
A vegánnál a lisztet és a lenmagpelyhet keverjük bele.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe halmozunk belőle, és fél óra alatt hőlégkeveréssel megsütjük a fasírtokat.


Nincsenek megjegyzések: