No, ez sem a legbonyolultabb ételek közé sorolandó.
Hétfő este a szőlőlé préselésével foglalkoztunk, ezért készült ilyen egyszerű étel.
1/2 kg árpa tészta (vagy bármilyen más tk tésztaféle)
2 nagyobb padlizsán
5-6 kápia paprika / vagy más vastag húsú
1 nagyobb fej vöröshagyma
2-3 ek olivaolaj
2 tk só
A tésztát sós vízben megfőzzük. Nekem a Vegetáros 20 perc alatt fő meg, kb. 15 perc után elzárom, és hagyom még dagadni, majd leöntöm a vizét.
A padlizsán végeit levágjuk, a paprikát kicsumázzuk, nagyobb darabokra szeleteltjük, a hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. Némi olivaolajjal 200 C-on egy jénai tálban kb. 1 óráig sütjük. A tésztával és salátával fogyasztjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése