2012. február 14., kedd

Sütőtök krémleves újra

Igen, tényleg meg kellene szabadulnom ettől az asztalterítőtől. Ennél komolyan az egykori sötétítő függönyök százszor jobban néztek ki. Mentsége, hogy élőben nincs ennyire őríjtő színe és ajándékba kaptuk. Ráadásul ahogy nézegetem, arra kell rájönnöm, hogy nem a terítővel van a baj, hanem velem. Miért nem olyan ételeket főzök, amelyek harmonizálnak vele. Hogy lehet ennyire kifacsarodott ízlésem, hogy mikor ez van fenn az asztalon, képes vagyok narancssárga színbe hajló ételt főzni. Ilyenkor elő kellene vennem a fehér tányérokat, és magenta tésztát főzni... :-D

Tehát sütőtök. Ismét. Jó az.
Itt leírtam részletesen, hogy a Jamie Oliver és Chili&Vanilia receptje alapján dolgoztam. Ez a mostani annyiban változott, hogy jóval több zeller került bele, és kevesebb burgonya. Így kevésbé lett olyan édes, mint a múltkor. Plusz bazsalikomot is használtam még fűszerként.
Egyébként nagyon egyszerűen elkészíthető ez az étel, ha van kész sütőtökünk. Sűrű zöldséglevest főzünk, majd ha megfőtt, hozzákeverjük a sütőtököt, a kakukkfüvet és bazsalikomot, majd 5-10 perc múlva valamennyi tejszínt (pl. rizs) is. A végén összeturmixoljuk, és pl. ezzel a bagettel fogyasztjuk.

2 megjegyzés:

Dankóné R. Magdi írta...

Szerintem nagyon szep ez a bordo terito. Ill. a bordo es a narancs/barna igenis jol illik egymashoz...legalabbis szamomra :-)

Bridge írta...

:-)