2012. február 27., hétfő

Héjában sült krumpli

Eccerű! De tényleg. És a legfinomabb ételek egyike. Vagy csak én gondolom így?

Mi kellhet hozzá? Némi só, némi zöld, hagyma, kevés olaj, só, esetleg tejföl, vagy egy jó kis padlizsánkrém. Persze gazdagítható bárhogyan, de simán sült hagymával is olyan jól tud esni az embernek.

Mit kell tenni hozzá?
Közepes nagyságú burgonyákat megmosunk. Egy főre 5-6 db-ot számolunk a krumplik nagyságától és a fogyasztó "belességtől" függően. :) Egy tepsibe egymás mellé rakodjuk, majd alufóliával befedjük. 
Bő egy óra alatt közepes lángon sütjük. Akkor van készen, ha a villa könnyen beleszalad. Ez esetben megfröcsköljük vízzel, hogy könnyebben le lehessen húzni a héját. Egy nagy tálba borítjuk, vastagabb terítővel, vagy nagy lepedővel lefedjük/körbekerítjük, hogy ne hűljön ki.

Míg a burgonyák sülnek, megpucolhatunk vöröshagymát, amit apróra vágás után kevés vízen és olajon megpárolhatunk. Finomabb, ha kicsit megsül. Készíthetünk az asztalra mellé tejfölt, vagy natúr joghurtot. Együtt igazán finom tud lenni. Számomra vetekszik a "pekingi kacsával", főleg mert ez utóbbit amúgy sem eszek. :)

Vegánoknak tudom javasolni a padlizsánkrémet (növényi majonéz és padlizsán), vagy a karfiol krémet mártogatósnak. Ja és persze salátát.


Nincsenek megjegyzések: