2012. február 27., hétfő

Csiga megint


Már megint volt. Most mogyorós - karobos. 
A recept megtalálható néhányszor a blogon. Itt, itt, itt is. A legjobb talán az első recept.
A dió mogyoróra cserélendő, és a mennyiséget növelni érdemes a háromszorosára. :)

Na jó, leírom. 

Hozzávalók:
60 dkg liszt (30 dkg teljes kiőrlésű, 30 dkg fehér)
4 dl növényi tej
1 dl olivaolaj
2 ek méz
2 dkg élesztő
2 ek zabliszt
1 csipet só

6-8 ek darált mogyoró
3 ek karobpor
6-8 ek gyümölcscukor
3 ek olivaolaj
3 ek tej 
vanília rúd belseje
1 csipet fahéj
 
A tésztát összegyúrjuk, pihentetjük. (részletesebben az első linken) Ezalatt összekeverjük a karobport a cukorral, mogyoróval és a vaníliával. Azután átgyúrjuk újra a tésztát, kinyújtjuk. Megkenjük a tej és az olaj keverékével. Rászórjuk a tölteléket.
Szorosan feltekerjük, majd ujjnyi vastag szeleteket vágunk. Zsírpapírral kibélelt tepsibe tesszük óvatosan, hogy a töltelék ne szóródjon ki. 
Hagyjuk, hogy további fél órát keljen, majd 25-30 perc alatt közepes hőfokon süssük meg.

Nincsenek megjegyzések: