2012. február 2., csütörtök

Előadássorozat

EGÉSZSÉGÜNK TITKAI – Tíz lépés az egészséghez
 2012. / 1. szemeszter (tél-tavasz)

4 részes, tudományos-ismeretterjesztő előadás-sorozat

kéthetente hétfőnként, 18 órai kezdettel,

az Életpont Nonprofit Közhasznú Kft. és a Kőrösi Csoma Sándor
Kőbányai Kulturális Központ közös szervezésében

TÍZ LÉPÉS .....

1.      Február 27. ...AZ EGÉSZSÉGES ÍZÜLETEK MEGTARTÁSÁHOZ

Az elmúlt évtizedekben az ízületi betegségek száma láthatóan növekedett. Ennek hátterében nagy részben az életvitel és az étrend állhat. Ma már számos kutatás igazolja, hogy az ízületek épségét étrenddel, lúgosító terápiákkal, célzott hatóanyag bevitellel, tudatos életvezetéssel és személyre szabott sporttevékenységgel hatékonyan megőrizhetjük, a betegségek megjelenését kitolhatjuk. Az előadás e téren az újabb összefüggéseket tárja fel, konkrét étrendi, életmódbeli tanácsok, elvek felvonultatásával.

2.      Március 12.: ...A VÉRCUKORSZINT EGYENSÚLYÁNAK BEÁLLÍTÁSÁHOZ, VALAMINT A CUKORBETEGSÉG MEGELŐZÉSÉHEZ

Vércukorszintünk egyensúlya kulcsfontosságú a testi, mentális és lelki folyamatok egészséges és hatékony működéséhez. Világunkban számos tényező kibillentette a vércukorszint egyensúlyát, sőt úgy tűnik, a modern élelmiszeripar rejtett célkitűzése az egyre jobban ingadozó várcukorszint létrehozása. Ennek következtében az ember szellemi-lelki értelemben befolyásolhatóbb, hangulatilag instabilabb, fizikailag gyengébb állóképességű, fáradékonyabb lesz. Az előadás nyíltan szól a modern élelmiszer-ipari tendenciákról, a vércukorszinttel összefüggő testi-lelki hatásokról, a gyermek- és fiatal célcsoportokat érintő ártalmakról, valamint természetesen megoldásokat is kínál a felvetett problémára, konkrét táplálékok, étrendi szokások ajánlásával. Az alkalmon a cukorbetegség megelőzésének témaköre is előkerül.

3.      Március 26.: ...AZ EGÉSZSÉGES GYOMOR- ÉS EPEMŰKÖDÉSHEZ

Az egyik legkritikusabb egészségügyi terület a gyomor- és epebetegségek témaköre. Sokan szenvednek gyomortáji szúró fájdalmaktól, refluxbetegségtől, nem ritka a gyomorgyulladás és fekélybetegség sem, emellett az epe megbetegedései (pl. epekő) is jellemzők. Mivel a gyomor és epehólyag egészsége szintén közvetlenül összekapcsolható étrendi tényezőkkel, hasznos áttekinteni a gyomor és epeműködés főbb jellemzőit, illetve e fontos szervek védelmére irányuló alapelveket, konkrét étrendi ajánlásokat az újabb kutatások és a reformtáplálkozás tükrében is. 

4.      Április 16.: … AZ EGÉSZSÉGES IDEGRENDSZER MEGŐRZÉSÉHEZ

Életünk során az egyik legsebezhetőbb „részünk” az idegrendszer. Gyakran már csak akkor vesszük észre kimerültségét, amikor elérte szakítószilárdságának végső határát. Az idegrendszeri működés összefügg az étrenddel, életmódbeli szokásainkkal, gondolkodás- és szemléletmódunkkal, világnézetünkkel. Idegrendszerünk tudatos védelme létkérdés az egészséges lelki-mentális és testi működésünk szempontjából. Az előadás összefoglalja az idegrendszeri védelem legfontosabb szabályait, és felvetíti azt a tíz lépést, amivel megőrizhetjük lelki nyugalmunkat, idegrendszeri stabilitásunkat, stressztűrő képességünket.

Előadó: Tóth Gábor okl. élelmiszer-ipari mérnök, szakíró, médiakommunikációs szaktanácsadó, élelmiszer- és táplálkozástudományi előadó, termékfejlesztési munkatárs

Belépődíj: 200 Ft/alkalom

Az alkalmak helyszíne: KÖSZI 1105 Budapest, Előd u.1

A alkalmak nonprofit jellegűek, az előadások után megbeszélésre, valamint egészségvédelemmel kapcsolatos könyvek, hanganyagok, élelmiszerek kedvezményes beszerzésére nyílik lehetőség.

Érd.: taplalkozas@gmail.com, tel: 0630/530-9329, 0620/772-2220

Nincsenek megjegyzések: