2012. március 25. vasárnap,
10–17 óráig
„EGÉSZSÉG ÉS ÉLETIDŐ”
tavaszi családi egészségnap
tudományos-ismeretterjesztő, egészségvédelmi előadásokkal
a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ szervezésében.
Előadások a színházteremben:
10–10.50: Felgyorsult élettempó, leromlott életminőség.*
Egy rohanó világ tragédiája, avagy hogyan fordíthatjuk vissza az időt? Életidő-gazdálkodás, gyorséttermek, konkrét életvezetési és étrendi tanácsok időhiánnyal küzdőknek. Az időzavar egészségügyi összefüggései.
Tóth Gábor okl. élelmiszer-ipari mérnök, táplálkozástudományi előadó, szakíró
Tóth Gábor okl. élelmiszer-ipari mérnök, táplálkozástudományi előadó, szakíró
11–11.50:
Tisztulás és feltöltődés nyers ételekkel
Lénárt Gitta Nyersétel Akadémia
13.00–13.50:
Aki időt nyer, életet nyer!*
Egy gyakorló mentőápoló megrázó tapasztalatai életmentési esetekről. Létfontosságú tanácsok életveszélyes helyzetekben. Tanulságok, tennivalók, technikák, avagy hogyan segíthetünk égési sérülés, fulladás, eszméletvesztés, áramütés, baleset vagy más tragikus esemény bekövetkeztekor?
Nagy Zsolt, mentőápoló
14–14.50:
Adj időt magadnak! Az emberi lét idősíkjai.*
Az idő kérdéskörének sokoldalú megközelítése, a rohanó életvitel lelki-mentális következményei. A stressz, mint „idő- és energiarabló” tényező. Az idő „felülről való” jelentéstartalma.
Szabó Attila tanár, egészségnevelő
15–15.50:
Sűrített élelmiszerek, kíméletes tápanyag-koncentrálási eljárások.*
Új, korszerű élelmiszergyártási és táplálkozási modellek a nagyobb tápanyagbevitel érdekében. Vitamin- és tápérték-megőrzés az otthoni konyhatechnikában.
Tóth Gábor
16-16.50:
Élő ételek az egészségért
Nagy László Zoltán az amerikai Hippocratész Intézet életmód tanácsadója
A *-gal jelölt előadásokat az Életpont Nonprofit Közhasznú Kft. munkatársai tartják.
Bemutatkozik a Nyersétel Akadémia
az 1-es teremben
-kóstolók (élő zöldségfasírtok, élő édességek)
-előadások, nyers ételkészítő bemutatók a színpadon
-nyersételes könyvek,
-a nyerskonyha alapanyagai, gépek, eszközök
-csírák, búzafű, gyógyteák
-bio kozmetikumok, tisztítószerek
A tavaszi felfrissülés, megújulás elképzelhetetlen nyers zöldség és gyümölcslék, búzafűlé nélkül. A Nyersétel Akadémián minden információ, alapanyag rendelkezésre áll azok számára, akik szeretnék megismerni az élő ételek tisztító és gyógyító hatását. Élő ebéd, tanfolyamok, tanácsadás, élő ételes programok segítik a természetes módon megtisztulni vágyókat.
A nyers zöldségek természetes orvosságok, hiszen lúgosítanak, magas az ásványianyag- és nyomelemtartalmuk, energiával töltenek fel, de nem telítenek el bennünket. A nyers, hőkezeletlen ételek rendkívül egészségesek, hiszen természetes formában, a legmagasabb koncentrációban tartalmazzák a vitaminokat és enzimeket, amelyek nélkül elképzelhetetlen lenne az élet.
Milyen formában lehet izgalmasan és élvezetesen elkészíteni és tálalni ezeket az ételeket? Ezt szeretnénk bemutatni, mindenkit szeretettel várunk.
Szűrővizsgálatok:
Antioxidánsszint-mérés (térítés ellenében)
Orál kamerás fogászati szűrés és tanácsadás (kedvezményesen, térítés ellenében)
Mozgásszervi diagnosztika
A vércukor, vérnyomás, testsúly, testzsír, derékkörfogat-mérést és BMI számítást
a BFKH X–XVII-XVIII. kerületi Népegészségügyi Intézet biztosítja.
Tanácsadások:
Táplálkozástudományi tanácsadás – Tóth Gábor okleveles élelmiszer-ipari mérnök, szakíró (Életpont)
Gyógynövény-tanácsadás és -bemutató – Pintér Éva diplomás gyógynövényszakértő (Életpont)
Tanácsadás rákmegelőzésről – Dr. Cornides Ágnes szűrési koordinátor (BFKH Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve)
Buj József dietetikus tanácsadása (Életpont)
Házassági, lelki tanácsadás (Életpont)
További programok:
FRISSÍTŐ VÁLL- ÉS NYAKMASSZÁZS
szakképzett gyógymasszőrrel kedvezményesen, térítés ellenében
GYERMEKEK RÉSZÉRE JÁTSZÓHÁZ ÉS JÁTÉKVÁSÁR
(Életpont Kft.)
EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁSSAL KAPCSOLATOS KÉSZÍTMÉNYEK, ÉTELEK (VEGAFOOD), GYÓGYTERMÉKEK, KÖNYVEK VÁSÁRA
VÉRADÁS 10–14 óráig
Belépődíj: 200 Ft (véradóknak, gyermekeknek ingyenes)
Mindenkit szeretettel várunk!
Információ és asztalfoglalás: Szigeti Móni, 06-1/260-9959, szigeti.monika@korosi.org
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése