
Az eredeti receptet még száz éve láttam valahol, főtt karfiolból és majonézből állt. Mivel a nyers tojás amúgy is egy olyan valami, amitől az ember jobb ha tartózkodik, már akkor szójamajonézzel készült, amit a Biblia a helyes táplálkozásról című receptkönyvből vettem. Abból kiindulva született meg az alábbi változat, illetve az a tej és tojás mentes majonéz, amit kis variációkkal általában használok.
Karfiolkrém
Hozzávalók:
1 kisebb fej karfiol
1 tk vegamix
só
vegán majonéz
apróra vágott petrezselyemzöld
A karfiolt sós vízben megfőzzük, vagy lassan megpároljuk. Amíg fő, elkészítjük a majonézt is.
Vegán majonéz, tojás nélküli majonéz, növényi majonéz,
kinek hogy tetszik
Hozzávalók:
1-2 nagyobb főtt krumpli
1 púpos kanál szójaliszt
1 púpos kanál szójatejpor
1 fél citrom leve
1 kanál napraforgómag, kesudió, vagy mandula
fél kanál lenmag
pár kanál olaj
1 kk mustár
pici só
kevés víz
Mindezt turmixgépben összedolgoztatjuk.
Amikor a karfiol megfőtt, leöntjük róla a vizet, összekeverjük a majonézzel, vegamix-szel, és apróra vágott petrezselyemzölddel.
Candidások a mustárt felejtsék ki, illetve a diéta elején a krumplit és a kesudiót is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése