
Mivel nem volt meg minden hozzávalóm, erősen variáltam, de azt hiszem akkor is ezt tettem volna, ha történetesen rendelkezem padlizsánnal, vagy kurkumával.
Megfőztem. Finom lett. Máskor is fogok készíteni. DE: ritkán látni ennél rondább színű kaját! :)
Ha ettől az ember el tud vonatkoztatni, jó alternatívája lehet a zöldségpörkölteknek.
Csicseriborsó-ragu
Hozzávalók:
1/2 kg száraz csicseriborsó
250 g spenót (mirelit volt)
1 liter sűrű paradicsomlé
4-5 paradicsom (konzerv volt)
2 ek olivaolaj
1 tk citrom leve
1 ek méz
1 tk só
2 gerezd fokhagyma
1 tk fiss gyömbér apróra vágva
1 kk római kömény
1 babérlevél
A csicseri borsót előző este beáztattam. Másnap 2 óra hossza alatt sós vízben 1 babérlevéllel megfőztem.
Az olajat a lábas aljára tettem, és a gyömbért, illetve a római köményt picit sütöttem benne, rátettem a spenótot, majd a szétnyomott fokhagymákat és a sót. Mindezt kb. 10 percig kevergetve főztem.
Ekkor megkóstoltam, hogy mégis némi fogalmam legyen, milyen íze is van a spenótnak. 32 évesen ideje volt.
Anyu, mivel nem szerette, úgy gondolta, a gyerekeit se gyötri vele.
Lehet, hogy ez a megoldás a nem szeretem kaják népszerűsítésére?! ;) Sosem főzött lencsét, vagy sárgaborsót, sőt finomfőzeléket sem. Másoknál kóstoltuk meg ezeket, és mindhárman szívesen fogyasztjuk.
Egyébként egészen ehető volt, főképp a fokhagyma tette azzá. Eredetileg nem is volt a receptben, de valamiért nyomtam bele két gerezdet, és nem is bántam meg.
A paradicsomokat felkockáztam, és a paradicsomlével együtt a spenóthoz adtam.
Belekavartam a mézet és a citrom levét is.
Hozzáöntöttem a megfőtt csicseriborsót és a végén összefőztem az egészet kb. 10 perc alatt.
Az eredeti recept ír még zöld chilipaprikát, feket mustármagot, curry levelet, hinget, kurkumát. Csak leírom, hátha valaki szereti ezt a típusú fűszerezést.
Nekem max. a gyömbér fér bele, a többi túl erős és jellegzetes, legközelebb a római köményt is kihagyom.
Barna rizst főztem hozzá. (2,5x-es vízben 40 percig)
És friss salátát vágtam össze. Citromos, mézes vízzel keverve fogyasztottuk.
Forrás: Ínycsiklandó vegetáriánus ételek
Forrás: Ínycsiklandó vegetáriánus ételek
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése