2010. április 28., szerda

Frankfurti (vegán)

Szintén sietős konyhatündérek receptje. 
Azaz mit főzzön az ember gyorsan és kevés munkával, már ha nem akar tésztát, meg van otthon egy fölösleges kelkáposztája is, és a nagyapja pár foga alá való étel is kell, hogy legyen. 

Hozzávalók:
1 nagy fej kelkáposzta
4-5 szójavirsli
10-15 dkg olajos mag
4-5 kanál tk liszt
5-6 gerezd fokhagyma
1 ek majoranna
1 tk őrölt kömény
1 tk pirospaprika (opcionális)


A kelkáposztát lereszeljük, felengedjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Hozzáadjuk a fokhagymát, a sót, a majorannát és a köményt. Kb. fél óra alatt fedő alatt főzzük, mikor felforrt, kicsire vesszük a hőfokot.
Ezután turmixgépben kb. 1 dl vízzel az olajos magot (lehet kesu, napraforgó, mandula, paradió) összedolgoztatjuk. (Candidások a kesudiót hanyagolják.) Ha szeretjük sűrűbben a főzeléket, lehet emelni a mennyiségén. Ha valaki színesen szereti, mehet bele 1 tk pirospaprika is.
Ezután hozzáadjuk a lisztet, és annyi vizet, amivel a gép össze tudja keverni a "rántást", amit hozzáöntünk kevergetés mellett a káposztához. 
Negyed óra alatt sűrű kevergetés mellett főzzük.
A legvégén a felszeletelt szójavirslit beleöntjük, átkavarjuk, és elzárjuk a gázt. Ha azzal még tovább főzzük, hajlamos szétesni.

Nincsenek megjegyzések: