Szintén sietős konyhatündérek receptje.
Azaz mit főzzön az ember gyorsan és kevés munkával, már ha nem akar tésztát, meg van otthon egy fölösleges kelkáposztája is, és a nagyapja pár foga alá való étel is kell, hogy legyen.
Hozzávalók:
1 nagy fej kelkáposzta
4-5 szójavirsli
10-15 dkg olajos mag
4-5 kanál tk liszt
5-6 gerezd fokhagyma
1 ek majoranna
1 tk őrölt kömény
1 tk pirospaprika (opcionális)
só
A kelkáposztát lereszeljük, felengedjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Hozzáadjuk a fokhagymát, a sót, a majorannát és a köményt. Kb. fél óra alatt fedő alatt főzzük, mikor felforrt, kicsire vesszük a hőfokot.
Ezután turmixgépben kb. 1 dl vízzel az olajos magot (lehet kesu, napraforgó, mandula, paradió) összedolgoztatjuk. (Candidások a kesudiót hanyagolják.) Ha szeretjük sűrűbben a főzeléket, lehet emelni a mennyiségén. Ha valaki színesen szereti, mehet bele 1 tk pirospaprika is.
Ezután hozzáadjuk a lisztet, és annyi vizet, amivel a gép össze tudja keverni a "rántást", amit hozzáöntünk kevergetés mellett a káposztához.
Ezután hozzáadjuk a lisztet, és annyi vizet, amivel a gép össze tudja keverni a "rántást", amit hozzáöntünk kevergetés mellett a káposztához.
Negyed óra alatt sűrű kevergetés mellett főzzük.
A legvégén a felszeletelt szójavirslit beleöntjük, átkavarjuk, és elzárjuk a gázt. Ha azzal még tovább főzzük, hajlamos szétesni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése