2009. február 25., szerda

Hajdinás egytál

Volt egy padlizsánom, és pár paradicsomom, amit már ideje volt elhasználni. Agyaltam rajta, hogy kence legyen belőle, vagy valami más. Ez utóbbi győzött, mert volt még főtt hajdinám és egy füstölt tofu is lapult a hűtőben.

Hozzávalók:
1 padlizsán feldarabolva (kicsit besózva fél órára ha már öregebb)
1 kis fej hagyma
2 paprika
3-4 paradicsom, vagy paradicsomlé
olaj
őrölt kömény (bazsalikom esetleg)
1 fél tömb füstölt tofu
30 dkg főtt hajdina


Wokban kis olajon érdemes a padlizsánt megpirítani, szerintem jobb íze lesz, mintha nyersen kerülne a többi közé. Lehet játszani fűszeres olajokkal is. Nekem általában van egy kis üvegben többféle fűszerrel összekevert olaj, azt szoktam alátenni, de anélkül is megfelelő.
A sütőedényt vékonyan ki kell olajozni. Belekerülhet azután a hajdina, az apróra vágott hagyma, kisebb szeletekre vágott paprika, paradicsom, és persze a padlizsán is. (egyébként a tojásgyümölcs el is hagyható)
Hozzáöntöm a felkockázott tofut, megszórom az egészet sóval, őrölt köménnyel, és összekavarom.
A tetejére reszelt tofu, vagy sajt mehet, de anélkül is finom.

Most wokban elősütöttem az összes zöldségfélét, mert másnak indult... :) Viszont jobban kiadja az ízét a nyers változat. Mindez működik barnarizzsel is.

2 megjegyzés:

Gitta írta...

Mintha csak a saját blogomat látnám... ugyanaz a forma...
Szeretek ide jönni, nézelődni.
Nézz be hozzám!

Bridge írta...

Nagyon kedves vagy. Köszönöm szépen. A baráti díjat is.
Szoktam ám szétnézni az oldaladon. Az első recept, amire rácsodálkoztam, és nagyon tetszett, a nyers bejgli "tészája" volt.