2012. június 27., szerda

Születésnaposok

 Volt a múlt héten kirándulás, többszörös születésnap ünneplés is a melegen kívül. Az egyik sógornőmnek pl. ilyen gyönyörű színű tortát készítettünk. A másiknak szerencsére az anyukája sütött... :)

A marcipánt nem szereti, a Marsmallow-ból viszont csak halvány rózsaszínt kaptam, gondoltam alig fog feltűnni, de amikor melegedés után megkavartam, megállt a fakanál a kezemben. Elképzeltem Szilvi arcát, mikor meglátja...  És igen, mind nevettünk úgy, hogy a Boldog szülinapot nem tudtuk neki elénekelni, mert röhögésbe fulladt. :)
Egyébként azért ilyen szép "formás", mert piskótatekercsből áll. Az a kedvence, hát a 4-ből az egyiket felcincáltuk.
Legközelebb már lesz tapasztalatunk Csillával az ilyesmiben, és kicsit másképp állunk neki. Először is nem kell bele olyan sok porcukor mint amit képes felvenni, mert nehéz vele dolgozni, (3db 100 g-os csomaghoz 6 púpos sok) másrészt már tudjuk, mire képes a bevonat, mit bír el. És azt is, hogy nem péntek délután kell nekifogni, mert ennek sok idő kell.
Hogy előző nap tényleg érdemes-e elkészíteni, nem tudom, de nem ragadt csak kicsit az ujjainkhoz, és magához. 
A fenti tapasztalatokat összegezve, maradunk inkább a hagyományos bevonatoknál, ami nálunk többnyire túró, vagy mogyorós krém, esetleg csoki, néha gesztenye. Egyszerűbben díszíthető, szeletelhető. Viszont akinek kedvence a pillecukor, azt mondja, érdemes ezzel az időt tölteni. :)

2 megjegyzés:

Éva írta...

Miért nem azt mondod , hogy éppen ilyen tortát akartatok készíteni?Nincs ennek semmi baja,jól mutat és az íze biztos nagyon finom! Azért megnéztelek volna messziről benneteket mikor készítettétek.Az a lényeg hogy jót mulattatok és biztos hogy emlékezetes lesz ez a szülinap számotokra ! :-))

Bridge írta...

Aranyos vagy. Valóban emlékezetesebb. :)