Hozzávalók:
30 dkg kukoricadara
9 dl víz
3 ek gyümölcscukor
2 ek vegimilk, vagy szójajoghurt (opcionális)
1 vaníliarúd kikapart beleseje
1/2 citrom reszelt héja
1 csipet só
A kukoricát háromszoros vízben megfőzzük a vaníliával, reszelt citrom héjával és némi sóval sok kavargatás mellett. A végén belekeverjük a gyümölcscukrot, esetleg vegimiliket.
Amikor már hűlt, gombócokat formálunk belőle.
Lekvárral, vagy gyümölcsszósszal kínálhatjuk. Mint pl. Duende a kölest, vagy banánöntettel, de szerintem a legjobban az almaszósz illik hozzá.
3 megjegyzés:
De jó ötlet ez is, néha szoktam polentát főzni tejben és mézzel eszem, ezt is szeretném.
Jó lett a blogod! Olyan finom, légies.
Gombóc: épp nyári gyerekételekről írok. A kölesgombóc nálunk favorit, kókusszal megspékelve. A kukoricát eddig vegyítettem mással, meg daragaluskának ment. A lényeg, hogy elég sokféleképpen el lehet készíteni, és mi is kedveljük!
Trollanyu!
A tejben főtt változat is ugyanolyan lehet gombócnak, csak néha kell valami változatosság, hogy ne mindig kása legyen.
Reni!
Köszönönöm. Igen, változatosan elkészíthető.
B
Megjegyzés küldése