A felhalmozott készleteink még elég szűkösek, így az egyszerűen és viszonylag gyorsan elkészíthető ételek közül a borsó leves mellett döntöttünk.
Amikor már majdnem elkészült, megkérdeztem, hogy besűrítsem-e. Beletekintés a fazékba... Te, nem elég sűrű már így is!? Hm, tény, hogy nem sok vízzel főztem. No, ebből az jön ki, hogy boldog lehetek, mert nem vagyok szegény asszony. :) Egyébként meg tényleg nem, ha komolyan belegondolok, hogy némelyek milyen sorban vannak.
Amikor már majdnem elkészült, megkérdeztem, hogy besűrítsem-e. Beletekintés a fazékba... Te, nem elég sűrű már így is!? Hm, tény, hogy nem sok vízzel főztem. No, ebből az jön ki, hogy boldog lehetek, mert nem vagyok szegény asszony. :) Egyébként meg tényleg nem, ha komolyan belegondolok, hogy némelyek milyen sorban vannak.
Az ember mindig elégedetlenkedik, pedig hát boldog lehet, hogy van hol aludnia, van mit ennie, szeretik is. Ez utóbbi pedig a legfontosabb!
Sütöttem hozzá tökmagos kockákat, azzal és vegyes salátával kiegészítve ettük.
Hozzávalók:
200 g zöldborsó
1 fej karalábé
2 nagyobb szál répa
3 szál petrezselyem gyökér
1 zeller
1 kis fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 ek olivaolaj
1 ek pirospaprika
őrölt kömény, majoranna, bazsalikom
1-2 aszalt paradicsom
1 ek só
Sűrítéshez 3-4 ek tk liszt és rizstejszín (vagy szójajoghurt)
A répát, petrezselyem gyökeret, zellert, karalábét megtisztítjuk, aprítjuk. A hagymát apróra vágjuk, a fokhagymát szétnyomjuk. Mindezt összeöntjük, és sózzuk. Kevés vízen együtt pároljuk Mikor már puhul, megszórjuk a pirospaprikával és a többi fűszerrel, felengedjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Hozzáadjuk a borsót és az aszalt paradicsomot (elhagyható, de finom benne). Amikor majdnem megfőtt, egy edényben összekeverjük a lisztet és a rizstejszínt, felengedjük némi vízzel, és a leveshez keverjük.
Felforraljuk, majd lassú tűzön még 10 percet főzzük, hogy az ízek összeérjenek.
Nagyon hamar elkészíthető, finom, és akár egytálételnek is megteszi.
Nagyon hamar elkészíthető, finom, és akár egytálételnek is megteszi.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése