2012. március 5., hétfő

Székelykáposzta


Tobzódnak az orchideák, annyira lágy,és finom az egész növényke.
Kontrasztként írok mellé jó kis káposztás kajáról, ami szintén finom, de nem úgy... :)

Hozzávalók:
2 kg savanyú káposzta
1/2 kg árpakása
15 dkg szójakocka vagy tofu
2-3 ujjnyi gabonakolbász
1 fej vöröshagyma
1 ek őrölt pirospaprika
1 ek olivaolaj 
1 pohár szójajoghurt, vagy magtejföl

A hagymát felaprítjuk, kevés olajon és vízen megpároljuk. Megszórjuk pirospaprikával, rátesszük a savanyú káposztát, felengedjük annyi vízzel, hogy épp ellepje. Egy órát főzzük.
Közben a szóját jó sós vízben megfőzzük, majd leöntjük. Hozzákeverjük a káposztához a gabonakolbászt, az árpagyöngyöt, és a szóját. Főzzük együtt, míg az árpa megfő, majd belekeverjük a szójajoghurot, vagy magtejfölt. Ez utóbbihoz 1-2 marék kesudiót összeturmixolunk vízzel, majd belekeverjük a káposztába, és rövid ideig főzzük, míg a káposzta végleg megpuhul.



Nincsenek megjegyzések: