2012. március 20., kedd

Almaleves

Avagy mit kezdjünk így tél végén a fonnyadt almákkal... Jelen esetben néggyel.
Megmossuk őket, kimagozzuk, összevágjuk kisebb darabokra.
Beletesszük egy fazékba annyi vízzel, hogy éppen ellepje. 
Melléjünk dobunk egy darab egész fahéjat is, és pár szem szegfűszeget egy csipet sóval.
E mellé kerülhet még egy kisebb citrom csiga vonalban vékonyan felvágva.
Kb. 10 percet főzzük.
Közben egy rizstejszínt (vagy bármilyen más növényi tejszínt, vagy finomra turmixolt marék kesudiót) összekeverünk 2 nagy ek tk liszttel és némi gyümölcscukorral, amivel azután besűrítjük a levest. 
További 10 percet főzzük, és készen is van.

2 megjegyzés:

Zsuzsa írta...

Nagyon szeretem a gyümölcsleveseket, főleg hidegen!

Bridge írta...

Körülöttem is mindenki így szereti. Egyedül maradtam. ;)