2009. október 28., szerda

Spagetti paradicsomszósszal


Az öcsémék már reklámozták nekem egy kicsit a Vegetár árpa tésztáját előtte. Mivel akciós volt a főiskolai napon, vettem belőle. Ilyenkor mindig "kirakodóvásár" van. Lehet teljeskiőrlésű kenyeret venni, nagyrészt teljesőrlésű gabonából készült vaníliás- és dióscsigát, pogácsát, kalácsot... Meg különböző egészséges élelmiszerekkel is kinn vannak viszonylag korrekt árakon, mint a zabpehely, hajdina, köles, kencék, tészták, magok, aszalványok, szejtán és tofu, növényi tejporok... Magyarul málhás-szamárként megy haza az ember, főleg, ha a könyveseknél is szétnéz. :)
No, az árpatésztából készült spagetti egészen kedvemre való lett, nincs túl jellegzetes íze, puha is, bár lehet, hogy túl főztem kicsit. Készítettem hozzá paradicsommártást is az alábbiak szerint.

Hozzávalók:
4 nagyobb fej hagyma felaprítva
2 l paradicsomlé (vagy konzerv felhígítva)
5-6 db paradicsom
1 kanál méz
1 csipet só
1 tk majoranna
1 kk bazsalikom
1 kk borsikafű
3 gerezd fokhagyma szétnyomva
2 ek olaj

Kevés olajon és vízen a hagymát megdinszteljük, hozzákeverjük a fokhagymát és pár másodpercig hagyjuk pirulni. Azután ráöntjük a paradicsomlevet, beleszórjuk a sót, a majorannát és a bazsalikomot. A paradicsomokat bevagdossuk és szintén hozzáadjuk, de ha valaki nem szereti, elhagyható. Majd kb. 10 perc alatt összefőzzük mindezt. A végén belekeverjük a mézet és a borsikafüvet, azután elzárjuk a gázt.
12/11

Nincsenek megjegyzések: