
Az ösztrogén szabályozza a kalcium beépülését a csontokba, a szívbetegségek kockázatát növelheti alacsony szintje, ráadásul védi az idegsejteket a káros folyamatoktól, ezzel összefüggésben érthető, hogy miért van köze van a figyelem megosztásához és a szellemi frissesség megőrzéséhez is.
(Csak ha valakit nem győzött volna meg egy frissen sült rozscipó íze. :) )

Nézegettem a tésztát, és eszembe jutottak a fősulis kaják, meg hogy Mariskanéni igen jó pogácsákat kerekített a napokban, így a végén ugyanabból a kelt tésztából háromféle készült.
Rozsos kifi

15 dkg rozsliszt
1 ek búzasikér (szejtán)
1 ek burgonyapehely
5 ek olivaolaj
380 ml víz
4 ek méz
1,2 tk só (egy csapott, meg egy kicsi)
1,5 dkg élesztő
1 kk őrölt kömény
A tetejére:
1 ek olivaolaj és víz keveréke kenni, esetleg mézzel bolondítva
A tetejére:
1 ek olivaolaj és víz keveréke kenni, esetleg mézzel bolondítva
szezámmag, napraforgómag, tökmag, köménymag szórni
Mindezt gépben összedagasztattam, majd kiborítottam egy belisztezett deszkára. Három részre osztottam.
Mindezt gépben összedagasztattam, majd kiborítottam egy belisztezett deszkára. Három részre osztottam.

Egy másik adagot 1,5- 2 ujjnyi vastagra nyújtottam, megkentem a tetejét, rászórtam a magokat, kicsit rányomogattam, késsel 6 db téglalapot vágtam belőle. (Megkelve olyan jó kis párnacsücsök szerű, ezért lett "zsemlecsücsök". :) ) Mentek ezek is a tepsibe.

12/6
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése