Apa a múltkor szántásból hazahozott egy nagy zacskó csicsókát. Valamikor volt nekünk is otthon, aztán Anya nagy örömére egyszer kamaszkorunk közepe felé kihalt, már nem tudom, hogy érte el, mert hogy elég rezisztens fajta. :) Nagyon utálta, akkor még nem tudta, mennyire hasznos a szervezetnek, pedig magas inulin tartalmú és prebiotikus tulajdonságokkal is bír.
Azután kolléganőmtől kaptam, illetve innen-onnan.
Most Ábelnek készítem natúran, szívesen megeszi, főleg, ha egy darab kenyércsücskét is majszolhat hozzá. Persze felnőttek is ehetik, mint krémleves.
Recept nincs hozzá, inkább csak emlékeztetőnek jó. Ötletelésnek, mit is adjunk enni az elején.
Az a lényeg, hogy a picik miatt a csicsóka héját nem elég ledörzsölni, hanem rendesen le kell vágni, úgy viszont olyan lesz, mint a vaj pár perc főzés után. Kis kockákra vághatjuk, pici sóval kb. 10 perc főzés után már turmixolható, vagy villával összetörhető.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése