2013. december 1., vasárnap

Kovászos kenyér

Már néhányadik hete péntekenként kovászos kenyér sül nálunk, mert Szilvi sógornőm most nem eszik élesztőset. A múltkor már fel akartam tenni, hogy azért sikerült jobb változat is a múltkori mérleg nélküli kenyérsütésből. Azóta többször készül már mindenféle változatban, még teljes őrlésű rozslisztes is. Az őrölt köménymaggal kiegészítve lehet igazán finom, és aki szereti némi dióval kiegészítheti.


Finom kenyérke lesz belőle, és a kovásszal való "kínlódás" csak az elején az, azután elég naponta 1x etetni, ha nem kell, elvan a hűtőben, az ember pedig hamar belejön a kezelésébe.
Az eredeti bejegyzés a következő helyen található: ITT.
Annyi a kenyér változatnál, hogy elég 1 ek olivaolaj, és a fűszerek kihagyhatóak.

Nincsenek megjegyzések: