2013. december 3., kedd

Hmmm, az a saláta...

Hetekkel ezelőtt készítettem, ennek ellenére a hugom még most is említette igen kellemes jelzők mellett. Pedig nagyon pórias az összetevők tekintetében, nem veri földhöz az embert a hozzávalók beszerzése sem, bármi kimaradhat, és bármivel kiegészíthető. 
Akkoriban húzogattuk ki a répát, két nagy szálból egy fél vajling reszelt répa lett, nem kellett sokat kínlódnom az ujjhegyeim védelmével. :)

Hozzávalók:
3-4 szál répa
1 kis fej lilahagyma
1-2 paradicsom
1 marék szezámmag
1 marék napraforgó mag
1-2 ek hidegen sajtolt olaj (nekem dió volt)
1 csipet só
1 csipet gyümölcscukor (candidásoknak sztívia)
pár csepp citromlé

A répát megtisztítjuk, mossuk, reszeljük. A lila hagymát felkarikázzuk, a paradicsomot kockázzuk. Nekünk ez utóbbi is házi volt, olyan jó lédús édes, bár apró, fonnyadás közeli, a termés vége, de pont ezért nagyon finom. Emiatt a citromlevet el is hagytam, elég volt a paradicsom savassága.
A magokat serpenyőben finoman megpirítjuk.
Egy nagy tálban mindezt összekeverjük, megszórjuk a sóval, gyümölcscukorral, és a végén meglocsoljuk némi olajjal.

Nincsenek megjegyzések: