2013. december 18., szerda

Napraforgós kölesfasírt

Zöldbab főzelékhez ötletelgettem abból, ami éppen kéznél volt. Frissen nagyon finom lett, ropogós, bár bevallom kifelejtettem belőle a sót. Ennek ellenére jó párat bekaptunk belőle ebédkor.

Hozzávalók:
1 bögre köles
1/2 bögre napraforgómag
1/3 bögre szezámmag
1 tk vegamix
1+3 ek olivaolaj
1 kk só
1 kk vöröshagymapor / kis fej vöröshagyma apróra vágva
1 csokor petrezselyem zöld apróra vágva
1/2 bögre tk zsemlemorzsa

A kölest az olajon kissé megfuttatjuk, hozzáadjuk a vegamixet és a sót. Felengedjük 3 bő bögre vízzel, és kb. 20 perc alatt megfőzzük.
A napraforgómagot és a szezámmagot kávédarálón összedaráljuk, majd a vöröshagymaporral, petrezselyem zölddel együtt a köleshez keverjük.
Vizes kézzel fasírtokat formázunk, majd a zsemlemorzsába forgatjuk őket. Kiolajozott tepsibe tesszük, és kb. fél óra alatt hőlégkeveréssel 180 C-on sütjük (sima sütőben 200 C körül). Félidőben megfordítjuk a fasírtokat, hogy a másik oldaluk is ropogósra süljön.


Nincsenek megjegyzések: