Már készült a konyhánkban, de finom, így kapott ismétlést. Egy egyszerűbbet.
Hozzávalók 1 tepsihez:
1 bögre köles megfőzve
1/2 bögre aprított tökmag
1/2 bögre aprított tökmag
1 fej vöröshagyma
1 tk só
3 ek olivaolaj + 2 ek a tepsibe
1 tk őrölt kömény, borsikafű
zsemlemorzsa
1 tk só
3 ek olivaolaj + 2 ek a tepsibe
1 tk őrölt kömény, borsikafű
zsemlemorzsa
A kölest kavargatás nélkül 20-25 percig főzzük háromszoros mennyiségű vízben sóval.
A tökmagot kávédarálón durvára aprítjuk.
A vöröshagymát tisztítjuk, felaprítjuk.
Amikor megfőtt a köles, és kicsit hűlt, hozzáadjuk a tökmagot, a hagymát, az olajat, a fűszereket. Összegyúrjuk. Vizes kézzel gombócokat formázunk, majd ellapítjuk őket. Teljes kiőrlésű kenyérből készült morzsában meghempergetjük.
Olajjal kikent tepsiben 25-30 perc alatt hőlégkeverésen 180 C-on sütjük.
Eredeti recept: Nagy Zsuzsa/ Legyen néktek eledelül sorozat
3 megjegyzés:
A kölesből eddig csak édességeket csináltam, pedig nagyon készülök már valami másra is. Szerintem ezt a receptedet fogom kipróbálni! :-)
Mindenképpen kipróbálós, nagyon tetszik nekem:) Majd meglátom a család mit fog szólni.
Zsuzsa!
Nem sok összetevős, és finom is. Nyugodtan próbáld. :)
Trollanyu!
Család? Sosem lehet kiszámolni őket.
Az öcsém az olajban sült változatot jobban preferálta, de a tepsiben meg egészségesebb.
Megjegyzés küldése