Zabtésztával készült, mert éppen az volt otthon. Amúgy is jobban szeretem az ilyen jellegű tésztákat, mert könnyebben átfő, mint a tk. csőtészta. A paradicsomszósszal nem veszett össze az íze sem.
Hozzávalók:
1 l sűrű paradicsomlé
10 dkg szójagranulátum / szójakocka / füstölt tofu (de el is hagyható)
2 nagy fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 ek olivaolaj
1 tk méz
1/2 tk só
1 ek citrom leve
fűszerek (majoranna, borsikafű, bazsalikom, kakukkfű, rozmaring, babérlevél)
A szóját jó sós vízben megfőzzük. (Nekem most szójaszeletem volt, azt daraboltam fel főzés után apróra.)
A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, kevés vízen megpároljuk, majd összekeverjük az olajjal.
Beleöntjük a leszűrt szóját, hozzáadjuk a paradicsomlevet, a szétnyomott fokhagymát, mézet, sót, citromlevet, fűszereket.
Felforraljuk, és azután még pár percet kavargatva főzzük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése