2012. április 26., csütörtök

Tejberutyutyu :)

Apa mindig így viccelődött a nevével, hát rajtaragadt a tejbegrízen. :) A múltkor direkt őrölt nekem durva szemű grízt úgy, hogy kiszitálta belőle a lisztet.
Egyébként sütemény krémjének indult, csak épp közbeszólt egy szakdolgozat, de elreggeliztük néhány nap alatt. Így is nagyon finom volt némi friss gyümölccsel, savanykás lekvárral.

Hozzávalók:
2 l növényi tej
1,5 bögre tk gríz 
3 ek gyümölcscukor
1 csipet só

A tejet felforraljuk, majd folyamatos kevergetés mellett beleöntjük a grízt. Ízléstől függően a mennyiséget lehet csökkenteni, attól függően, hogy hígabban, vagy sűrűn szeretjük a tejbegrízt.
Ha mézet teszünk hozzá, az egy picit meghígítja. 
Szűk negyed órát kevergetjük, a végén beleszórjuk a cukrot is.


2 megjegyzés:

Zsuzsa írta...

Évekig nem ettem, pedig nagyon szeretem! Kb. 2 hete jutott eszembe, csináltam is gyorsan és hihetetlen milyen jól esett! ;-)

Bridge írta...

Én is így voltam vele. Jó ez. :)