Sajnálom, hogy az utóbbi időben kevesebb bejegyzés volt. Anya szakdolgozatával kezdődött, aztán különböző munkálatokkal, és néhány nap szabadsággal folytatódott az ok sorozat. Most meg munka van és "országjárás". A saját gépem múlt hét elején láttam 1 órára, előtte szintén. Elnézést mindenkitől, igyekszem összeszedni magam.
Azért sütés-főzés van, de az egyszerűbb fajtából többnyire.
Pl. vegán zöldbabfőzelék, gyümölcsleves (mondjuk ez nem friss cseresznyéből, de már nemsoká), hajdina piskóta, meg ilyenek.
A múltkor zellert pároltam, padlizsánkrémet készítettem a teljes őrlésű tönkölyliszttel készült cipókhoz.
Párolt zeller
A zellert nagyon egyszerű elkészíteni, megtisztítjuk, felvágjuk ujjnyi darabokra, kevés vízzel és sóval megpároljuk, majd a végén némi olivaolajjal átforgatjuk, és készen is van. Akár sült burgonya helyett is használható köretnek. (Candidások figyelem. :) )
Padlizsánkrém
Télire eltett padlizsánkrémből és vegán majonézből kevertem a krémet.
Főzzünk meg 2 közepes burgonyát héjában.
Ha friss padlizsánunk van, süssük meg a sütőben, majd húzzuk le a héját. Amíg sül, elkészíthetjük a majonézt.
A turmixgépbe 2 ek kesudiót és 1 ek napraforgómagot teszünk. Kevés vízzel finomra kevertetjük. Majd ezután hozzáadunk 1 púpos ek Vegimilket (növényi tejpor), 1 tk szójalisztet, 1 ek citromlevet és 1 tk mézet. Annyi vizet adunk hozzá, hogy összeturmixolhassuk az összetevőket. Belerakjuk a 2 megpucolt burgonyát is, a végén belecsurgatunk 1/2 dl olajat és 1 kk sót. 1 ek mustár kerülhet bele opcionálisan.
Amikor mindez megvan, egy pici fej lilahagymát megpucolunk, és a majonézzel, padlizsánnal összeturmixoljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése