2012. május 22., kedd

Vegán borsópörkölt barna rizzsel

Akkor szoktam ilyesmit főzni, amikor sietni kell, vagy nincs sok energiám a főzéshez. Viszont finom, és egy zöld salátával teljes értékű menü.

Hozzávalók a borsópörkölthöz:
1/2 kg borsó
1 fej vöröshagyma
2 marék kesudió
1 ek pirospaprika
2 ek olivaolaj
1 tk só
1 kk őrölt kömény
1 szál babérlevél

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, kevés vízen megpároljuk. Ráöntjük az olajat, beleszórjuk a fűszereket, a sót. Összekavarjuk, majd hozzáöntjük a borsót, és felengedjük annyi vízzel, ami ellepi, és főzzük kis lángon. A kesudiót kevés vízzel összeturmixoljuk. (Candidások a kesudió helyett használjanak napraforgómagot, vagy szójajoghurtot.) Amikor megfőtt a borsó, hozzáadjuk a kesuszószt, és folyamatos kevergetés mellett pár percet főzzük, míg felforr, és kicsit összefő a lével.

Hozzávalók a barna rizshez:
40 dkg barna rizs
1 kis fej vöröshagyma
1 ek olivaolaj
1 ek vegamix 
1/2 tk só

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, kevés vízen megpároljuk. Hozzáadjuk az olajat, a vegamixet, a rizst, felengedjük 1 l vízzel, és 40-45 percig főzzük.

2 megjegyzés:

Zsuzsa írta...

Nagyszerű lehetett!!!

Bridge írta...

Hű, de gyors voltál. :)
Finom volt.