2009. augusztus 28., péntek

Sárgaborsó krém

Tegnap este nagy rohanás volt. Borsós tészta készült, meg gyümölcsös süti. Közben Tata bajlódott a paradicsom locsolással, segítettem befejezni, szedtem répát a káposzta salátához, ilyenek. Ezalatt persze kifutott a sárgaborsó, lehetett takarítani. :)
Szombat este itt vacsorázik a zenekar, az állandó körözöttet és zöldségkrémet fel akartam váltani valamivel. A sárgaborsót mind nagyon szeretjük, volt is itthon, így azt készítettem, de egyszerűsített változatban.

Hozzávalók:

1,5 csésze sárgaborsó
3 csésze víz
1 ek só
1 babérlevél
1 kk őrölt kömény
2 ek olivaolaj (kihagyható, de akkor kevésbé krémes)
1/2 pritaminpaprika
1 gerezd fokhagyma


A sárgaborsót vízzel sóval, köménnyel, babérlevéllel feltettem főni, majd mikor puhák voltak a szemek, kivettem a babérlevelet, elzártam a gázt, és hagytam hülni.
Beleszórtam a kisebb darabokra vágott fokhagymát és paprikát, hozzáöntöttem az olajat, majd botmixerrel krémesre kevertettem.

2 megjegyzés:

Unknown írta...

A só rengeteg. Abból elég lenne csak egy kiskanál (se). De amúgy finom. Köszi a receptet

Bridge írta...

Igazad lehet, az inkább egy teáskanálnyi lehetett, de újra meg kellene próbálnom. Mostanában nem készült sárgaborsóból semmi.
A só ízlés kérdése - amit persze lehet formálni, és jól elrontani, de szerencsére két hét alatt helyrehozható...