Most készítettem másodjára, de nem konkrét recept alapján, hanem abból került a lapok közé, amit itthon találtam. Ezek a következők voltak: (2 tepsire való adag)
1,5 füstölt tofu
2 nagy cukkini
4 fej hagyma
2 kg paradicsom
6 paprika
3 l paradicsomlé (sűrűbb jobb)
fűszerek (bazsalikom, oregánó, babérlevél)
3-4 gerezd fokhagyma
1 ek méz
1 kk só
1 citrom leve
2 ek olivaolaj
3 doboz lasagne tészta
20 dkg sajt
A hagymát felaprítottam, kevés olajon és vízen megpároltam. Ráöntöttem a paradicsomlevet, belenyomtam a fokhagymát, rászórtam a fűszereket, beletettem a sót és a mézet, plusz a citromlét is. Amennyire lehetett összefőztem (10 perc), hagytam, hogy a leve sűrűsödjön, bár a vége felé túlságosan köpköd.
A cukkinit kimagvaltam, és apróra reszeltem. A tofuval szintén így jártam el, csak a magvalást elhagytam. :)
A paradicsomok héját lehúztam, és felkarikáztam mindet. A paprikát szeletekre vágtam.
A tésztalapokat lefektettem az edény aljára. Rákentem a paradicsomszószból egy adagot, majd szórtam rá cukkinit, tofut egyenletesen. Ráraktam paradicsom karikákat, és paprikaszeleteket. Majd újra a tészta jött, a paradicsomszósz, zöldségek és tofu. A tetejére paradicsomszósz, paradicsom és kevés reszelt sajt került.
Vegánok növényi sajtot tehetnek rá, ilyesmit, de egyszerűbben is lehet. Pl. turmixgépben összekevertetjük a következőket annyi vízzel, hogy híg tejföl sűrűséget kapjunk:
15 dkg napraforgómag, vagy kesu, esetleg mandula
2 ek zabpehely, vagy zabliszt (esetleg rozsliszt)
2 ek sörélesztőpehely
1 kisebb fej hagyma
1/2 pritaminpaprika
1 kanál citrom leve
1/2 tk só
Majd mindezt a tészta tetejére öntjük.
40 perc alatt 180 C-on szépen megsült.
1,5 füstölt tofu
2 nagy cukkini
4 fej hagyma
2 kg paradicsom
6 paprika
3 l paradicsomlé (sűrűbb jobb)
fűszerek (bazsalikom, oregánó, babérlevél)
3-4 gerezd fokhagyma
1 ek méz
1 kk só
1 citrom leve
2 ek olivaolaj
3 doboz lasagne tészta
20 dkg sajt
A hagymát felaprítottam, kevés olajon és vízen megpároltam. Ráöntöttem a paradicsomlevet, belenyomtam a fokhagymát, rászórtam a fűszereket, beletettem a sót és a mézet, plusz a citromlét is. Amennyire lehetett összefőztem (10 perc), hagytam, hogy a leve sűrűsödjön, bár a vége felé túlságosan köpköd.
A cukkinit kimagvaltam, és apróra reszeltem. A tofuval szintén így jártam el, csak a magvalást elhagytam. :)
A paradicsomok héját lehúztam, és felkarikáztam mindet. A paprikát szeletekre vágtam.
A tésztalapokat lefektettem az edény aljára. Rákentem a paradicsomszószból egy adagot, majd szórtam rá cukkinit, tofut egyenletesen. Ráraktam paradicsom karikákat, és paprikaszeleteket. Majd újra a tészta jött, a paradicsomszósz, zöldségek és tofu. A tetejére paradicsomszósz, paradicsom és kevés reszelt sajt került.
Vegánok növényi sajtot tehetnek rá, ilyesmit, de egyszerűbben is lehet. Pl. turmixgépben összekevertetjük a következőket annyi vízzel, hogy híg tejföl sűrűséget kapjunk:
15 dkg napraforgómag, vagy kesu, esetleg mandula
2 ek zabpehely, vagy zabliszt (esetleg rozsliszt)
2 ek sörélesztőpehely
1 kisebb fej hagyma
1/2 pritaminpaprika
1 kanál citrom leve
1/2 tk só
Majd mindezt a tészta tetejére öntjük.
40 perc alatt 180 C-on szépen megsült.
4 megjegyzés:
Szia Brigi!
A paradicsomlé nekem is "köpköd"! :) Ez tudod, hogy miért van?
Zita
Valószínűleg mert túl sűrű :)
Hűűűűű, ezt a "sajt" receptet elmentem, ma be is szerzem a hozzávalókat, köszönöm:)
Örülök neki, ha tetszik. Amitől "sajt" jelleget kap az íze, az a sörélesztőpehely.
Megjegyzés küldése