Annyi gond volt vele, hogy sülés után több levet engedett. A problémát megoldottuk úgy, hogy kivettünk 1 adagot, és a tepsi alját megemeltük kicsit, és az így összegyűlt folyadékot kikanalaztuk.
Hozzávalók (nagy tepsire való adag)
4 nagyobb patiszon meghámozva, feldarabolva
2 nagyobb szál répa
10 dkg darált dió
1-2 fej hagyma
40 dkg barnarizs
olivaolaj
fűszerek (köménymag, borsikafű)
só
A tetejére:
15 dkg napraforgómag, vagy kesu, esetleg mandula
2 ek zabpehely, vagy zabliszt
2 ek sörélesztőpehely
1 kisebb fej hagyma
1/2 pritaminpaprika
1 kanál citrom leve
1/2 tk só
Hozzávalók (nagy tepsire való adag)
4 nagyobb patiszon meghámozva, feldarabolva
2 nagyobb szál répa
10 dkg darált dió
1-2 fej hagyma
40 dkg barnarizs
olivaolaj
fűszerek (köménymag, borsikafű)
só
A tetejére:
15 dkg napraforgómag, vagy kesu, esetleg mandula
2 ek zabpehely, vagy zabliszt
2 ek sörélesztőpehely
1 kisebb fej hagyma
1/2 pritaminpaprika
1 kanál citrom leve
1/2 tk só
A sörélesztő pehely a sajt jellegű izt hivatott pótolni. Mindezt turmixgépben finomra kerevertetjük annyi vízzel, hogy hígabb tejföl sűrűségű maradjon.
A barnarizst kb. 40 percig főzzük 2,5x-es vízmmennyiségben 1 tk sóval.
A patiszonnal szépen megharcolunk, leszedjük a bundáját úgy, hogy maradjon is belőle. :) Azután félcentis szeleteket vágunk belőle.
A patiszonnal szépen megharcolunk, leszedjük a bundáját úgy, hogy maradjon is belőle. :) Azután félcentis szeleteket vágunk belőle.
A hagymát és a répát megpucoljuk. Előbbit apróra vágjuk, utóbbit nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
Egy tepsit kiolajozunk, alulra egy réteg tök kerül, picit sózzuk, azután a rizs, diót, hagyma és a répa. Megszórjuk fűszerekkel. Azután újabb réteg tök, só, rizs, dió, hagyma.
Ha ezt nagyon macerásnak találnánk, azt is lehet, hogy a patiszont is felaprítjuk, és a rizzsel, dióval, hagymával, répával összekeverjük, a tepsibe borítjuk, azután eligazgatjuk.
Erre jön az öntet.
Majd mindezt be a sütőbe egy órára. A vége felé érdemes légkeverésre tenni magasabb hőfokon, hogy megpiruljon a teteje.
A salátához 1 nagy fejes saláta leveleit felaprítottam. 6-7 paradicsomot felkarikáztam, 4-5 paprikát felaprítottam, ugyanígy tettem 3 fürtös uborkával is. Picit megsóztam, 2 ek olivaolajat öntöttem rá, a végén megszórtam pirított szezámmaggal és pár db dió gerezdjét összetörve szóram rá.
Egy tepsit kiolajozunk, alulra egy réteg tök kerül, picit sózzuk, azután a rizs, diót, hagyma és a répa. Megszórjuk fűszerekkel. Azután újabb réteg tök, só, rizs, dió, hagyma.
Ha ezt nagyon macerásnak találnánk, azt is lehet, hogy a patiszont is felaprítjuk, és a rizzsel, dióval, hagymával, répával összekeverjük, a tepsibe borítjuk, azután eligazgatjuk.
Erre jön az öntet.
Majd mindezt be a sütőbe egy órára. A vége felé érdemes légkeverésre tenni magasabb hőfokon, hogy megpiruljon a teteje.
A salátához 1 nagy fejes saláta leveleit felaprítottam. 6-7 paradicsomot felkarikáztam, 4-5 paprikát felaprítottam, ugyanígy tettem 3 fürtös uborkával is. Picit megsóztam, 2 ek olivaolajat öntöttem rá, a végén megszórtam pirított szezámmaggal és pár db dió gerezdjét összetörve szóram rá.
1 megjegyzés:
Javítottam benne. Anya azt mondja, még 1 darab patiszont beletett, és kicsit több hagymát.
Megjegyzés küldése