2012. április 8., vasárnap

Gombásrizs paradicsomos szósszal

Nagyon egyszerű étel, és finom is. De csak fehér rizzsel jó. :( Próbáltam barna rizsből, de teljesen elnyomta azt az ízt, amitől az egész olyan szerethető.
Anyának vettem karácsonyra egy öntött vas lábast a nagy teflon lábasunk helyett, ami felmondta a szolgálatot, eddig ki sem nyitotta a dobozt, de most előszedettem vele. 5,8 literes. Hiába kerestem volna nagyobbakat, vagy nem volt kívánatos :), vagy egyszerűen nem volt nagy méretben. Nem értem ezt. Senki nem gondol a nagy családra?

 Hozzávalók:
80 dkg rizs
70 dkg gomba
3-3,5 l sűrű paradicsomlé vagy 400 g paradicsomkonzerv + víz
2 fej vöröshagyma
2 ek olivaolaj
1 paprika
1 paradicsom
1 csapott ek só

A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük. Vagy felbontunk 2 db 6 decis üveget, és leöntjük a levét.
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk. Kevés vízen megpároljuk. Azután hozzáadjuk az oliva olajat, a gombát, a paradicsomot és a paprikát. Sózzuk, együtt pároljuk. 
Felengedjük az egészet a paradicsomlével, beleöntjük a rizst, és fél óra alatt megfőzzük. Ha szükséges, még hozzáöntünk vizet. Jó tocsogós legyen, mikor elzárjuk, mert sokat felszív.


1 megjegyzés:

Dankóné R. Magdi írta...

Szia! Szeretnek neked levelet irni, csak soha nem tudom, melyik mail cimed hasznalod. Meg tudod adni, hova irjak? (Vagy tudsz "dobni" egy mailt a magdolna.reisinger@gmail.com cimre?) Koszonom! :-)