2011. december 15., csütörtök

Hamis májas

Magában is fogyasztható valamilyen friss salátával, vagy főtt burgonyával kiegészítve.
 
Hozzávalók:
40 dkg szójagranulátum
30 dkg barna rizs
6 fej vöröshagyma
1 tk kakukkfű
2 tk bazsalikom
1/2 tk borsikafű
1 tk majoranna
1 tk só
1 tk vegamix
1 pohár szójajoghurt a tetejére

A barna rizs kb. 40 perc alatt fő meg 2 és félszeres mennyiségű vízben.
A szóját jó sós vízben megfőzzük, akár több lében is, így elveszíti a mellékízét és finom puha lesz.
A vöröshagymát megpucoljuk, felaprítjuk, majd víz és olaj keverékében megpároljuk.
A szójáról leöntjük a vizet, kinyomkodjuk, majd a hagymával együtt sütjük. Azután hozzákeverjük a rizst és a fűszereket is.
Egy nagy tepsit kiolajozunk, beleöntjük a keveréket, a tetején elsimítjuk a szójajoghurtot, és 40 percig sütjük kb. 200 C-on.
A recept  Balázs Katalin - Kiss Balázs: A Biblia a helyes táplálkozásról c. könyvből származik.

Nincsenek megjegyzések: