Régebben már készítettem, kissé másképp. Most volt friss barackom egy regiment, ebből kifolyólag könnyű szívvel megsütöttem belőle nagyobb adagot is.
1/2 kg árpagyöngy
20-25 dkg darált mák
6-8 nagyobb őszibarack (vagy konzerv)
4 ek gyümölcscukor (xylit, stevia)
1 ek olivaolaj
1 csipet só
20-25 dkg darált mák
6-8 nagyobb őszibarack (vagy konzerv)
4 ek gyümölcscukor (xylit, stevia)
1 ek olivaolaj
1 csipet só
Az árpagyöngy beáztatható éjszakára. Ha netán nem gondolkodunk időben, az sem baj, mi kuktában szoktuk készíteni. Mióta megvan a gyorsfőző, azóta még gyorsabb a dolog.
Hagyományos módon háromszoros mennyiségű sós vízben 40-50 percig főzhetjük.
Egy mély kiolajozott tálba kanalazhatjuk az árpagyöngy felét. Azután kerülhet rá a fele mák és gyümöcscukor mennyiség. Át kell kavarni, majd a fele barackot eligazítjuk a tetején. Egy újabb réteggel ugyanezt az eljárást lefolytatjuk. A tetején a barackokat igyekezzünk úgy igazítani, illetve elvágni, hogy teljesen beterítsék.
Egy mély kiolajozott tálba kanalazhatjuk az árpagyöngy felét. Azután kerülhet rá a fele mák és gyümöcscukor mennyiség. Át kell kavarni, majd a fele barackot eligazítjuk a tetején. Egy újabb réteggel ugyanezt az eljárást lefolytatjuk. A tetején a barackokat igyekezzünk úgy igazítani, illetve elvágni, hogy teljesen beterítsék.
Minél több a gyümölcs, annál finomabb. Azonban a másik változat, amit az előbb említettem - almával kiegészítve is ízletes, bár ez egy fokkal jobb.
180 C-on fél óra alatt összesütjük, majd mire szétnézünk, reggelire felfalta a társaság. :)
Az eredeti recept Nagy Zsuzsa Legyen néktek eledelül sorozatából származik.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése