2009. április 2., csütörtök

Vegán majonéz

Addig motoszkált a fejemben, míg végül megcsináltam a Coleslaw salátát.

Az akasztott meg csak egy kicsit, hogy majonézem nem volt, és eddig általam készítettbe mindig raktam főtt krumplit. Karfiolkrémnél, franciasalátánál nem tűnik fel, de egy káposzta salátába már mégse...
Nos, ha szójatejből lehet készíteni egy fajtát, szójalisztből másikat, mi lenne, ha mindkét hozzávalóval próbálkoznék - okoskodtam magamban.
1 púpos kanál szójalisztet, ugyanennyi szójatejport, 1 fél citrom levét és kevés vizet összeturmixoltam. Tettem hozzá fél kanál napraforgómagot, fél kanál lenmagot, így már jobban tetszett az állaga. Hozzácsurgattam 1/2 dl olajat turmixolás közben.
Egészen használható állaga lett, és nem utolsó sorban íze. :)

Ez kb. 1 dl lett.
2 kanálnyit kivettem, csöppentettem bele 4 csepp sztíviát - na ez sok volt. Elég kettő is. Került hozzá 1 tk só, a citrom másik felének leve, és 1 pohár joghurt. Mindezt összekevertem egy fél fej felszelt káposztával, 2 lereszelt répával, 1 fej felkarikázott lilahagymával.
Finom lett. Vera, köszönöm a receptet.

1 megjegyzés:

Vera írta...

Örülök, és nagyon kreatív voltál!