30 dkg kenyérmorzsa
2 közepes fej vöröshagyma felaprítva
1/2 kocka élesztő
1 tk vegamix
3 ek aprított napraforgómag
1 ek pirospaprika
2 ek olaj
1 kk őrölt kömény
1 ek majoranna,
1 púpos kk borsikafű
4 gerezd fokhagyma felaprítva
zöldségzöldje
1 tk só
víz
A kenyérmorzsát megpirítom külön lábasban. A hagymát kevés olajon és vízen fedő alatt megpárolom. Mikor már pirulni is kezd, hozzáteszem a fokhagymát, pár másodpercig együtt sütöm, ráteszem a pirospaprikát, és felengedem 1,5 liternyi vízzel. Beledobom az élesztőt, megvárom, míg elolvad, és a víz felfő, majd beleöntöm a morzsát. Hozzáöntök még annyi vizet, hogy sűrű legyen, beleszórom a napraforgót, a fűszereket, mikor már összefőtt, a felaprított petrezselyem zöldjét is, még egyszer átkavarom, és elzárom a gázt.
Van, aki kever bele füstölt sajtot, és tojást is, de így is olyan jól megállja a helyét, hogy fölösleges.
1 megjegyzés:
Jó kis recept, kipróbálom! :-)) Köszi!
Megjegyzés küldése