2016. február 2., kedd

Sós kifli

Amikor az ember nem jut el a boltba, de kiflit szeretne... és nem is bonyolult, 10 perccel több, mint a kockákra vágott zsemleféle.

Hozzávalók:
60 dkg tk tönkölybúza liszt
4 dl növényi tej
1 dl olivaolaj
1 tk só
1 kk méz
2 dkg élesztő
magok
nagy szemű só

A hozzávalókat dagasztó, vagy kenyérsütő gépben összedolgoztatjuk. Vagy kézzel dagasztjuk úgy, hogy először az élesztőt felfuttatjuk 1 dl mézes növényi tejben. A száraz hozzávalókat összekeverjük, majd beledolgozzuk az olajat - 2 ek kivételével, azután a többi folyadékot. 
Fél órát kelesztjük, kerekre nyújtjuk, kb. fél centi vastagra. Megkenjük 2 ek olivaolajjal, 8-10 szeletre vágjuk. Az így kapott háromszögeket vastagabb végük felől feltekerjük, kibélelt tepsibe helyezzük. A tetejüket megkenjük kevés víz és olaj keverékével, megszórjuk sóval, köménymaggal és bő fél órát kelesztjük.
40 perc alatt közepes hőmérsékleten barnára sütjük.


Nincsenek megjegyzések: