2016. február 25., csütörtök

Mákos muffin

Ábel nyalogatja a rendelésére formában készült muffinokat: - Ez olyan piskótaszejű. - közöli, és elrobog vele.  Egyébként eszembe nem jutott volna ebbe a szilikonformába tenni, de a gyerek pakolt a konyhaszekrényben... 
Meglepően mutatósak maradtak sülés után, és könnyen ki lehetett szedni, pedig a műanyagosnál vettem a Csepeli piacon fürdő"golyók" készítéséhez.
Az íze is jó lett, a férj szerint is, ami hajdinás tésztánál jelentős dicséret. A sztívia ízét sem érezni ki. Eden-esből 60 csepp körül használtam. Dr. Chen patikásból kb. 40 csepp lehet ez az arány, de most ez előbbi volt itthon. Kipróbáltam,  mert jóval olcsóbb volt a Bijóban, annyival kb. kevésbé tömény is. Gyümölcscukorból 3 csapott ek-lal tennék.
Ekkora adagból kb. 35 db normál méretű muffin lesz. 

Hozzávalók:
20 dkg hajdinaliszt
10 dk zabliszt
5 dkg mák darálva
4 dl növényi tej (mogyoró volt)
1 dl oliva olaj
2 marék aszalt sárgabarack felaprítva
1 marék mazsola
stevia / gyümölcscukor stb.
1 csomag sütőpor

A sütőt bemelegítjük, a formákat előkészítjük. A száraz hozzávalókat összekeverjük. A folyadékokat egy edényben szintén. A kettőt összedolgozzuk, majd a végén belekeverjük az aszalványokat is.
A formákba adagoljuk - kb. kétszeresére nő - a tésztát, és közepes hőfokon 25 perc alatt megsütjük.
Candidások az aszalt gyümölcsök helyett vágjanak - szórjanak bele savanykás gyümölcsöket.




Nincsenek megjegyzések: