A feltét alapja attól függően, a pici pocakja mit tolerál, lehet paradicsomos, vagy növényi tejszínes. (Fűszerekkel óvatosan, oregánó, borsikafű szoptatás alatt ellenjavalt.)
10 dkg teljes kiőrölésű liszt
5 dkg fehér liszt
90 ml víz (amennyit felvesz)
1 ek olivaolaj
1 dkg élesztő
1 kk só
1 kk méz
A tésztát jó alaposan összegyúrjuk. Kinyújtjuk, zsírpapírral kibélelt tepsibe tesszük, hagyjuk pihenni fél órát.
FELTÉT:
Pár kanál sűrű paradicsomlé 1 tk gyümölcscukorral megszórva, vagy 1 dl növényi tejszín elkenve a tésztán.
Bazsalikommal, petrezselyemzölddel fűszerezzük.
3-4 nagyobb gombafej szeletelve, 1 nagyobb sárgarépa karikára vágva, 1/4 édeskömény vékonyra szeletelve szétosztva kerüljön a tésztára, a végén megszórható (növényi) sajttal.
Bő fél óra alatt közepes lángon ropogósra sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése