Ez a zabpehely - hajdina kombó felesben nagyon szuper, jó palacsinta tésztának, goffrinak...
Az eredeti recept innen, kissé módosítva szerepel már a blogon, de tk liszttel. Most kipróbáltam hajdinával, és jól működik. Fotózásra nem is maradt csak egy kis szerencsétlen utolsó...
Hozzávalók:
15 dkg hajdina liszt
15 dkg zabliszt
3 db banán
1 db alma
1 nagy marék dió
1 dl olivaolaj
1 dl növényi tej (1,5 dl, ha a hajdina nem túl finomra van darálva)
20 csepp sztívia
1 csipet vaníliapor
1 csipet őrölt szegfűszeg
1 ek lenmag
1 cs foszfátmentes sütőpor
A száraz hozzávalókat összekeverjük, a diót apró darabokra törjük, és
beleszórjuk. Az almát lereszeljük nagy lyukú reszelőn, a banánt egy
tányérban összetörjük.
A sütőt bemelegítjük. Előkészítjük a muffin-papírokat, vagy a muffin-sütő formát.
A lisztekhez keverjük a gyümölcsöket, majd a folyadékokat is.
Egyenletesen elkeverjük, és a kapott tésztát azonnal a muffin-formákba
töltjük. 180-200 C-on 20-25 perc alatt megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése