2016. január 10., vasárnap

Almás-kókuszos zabpehely vagy hajdina süti

Az első recept a blogon ennek a sütinek egy változata volt 2008-ban. Jó régen. Mi minden történt azóta...

Hozzávalók:
1,5 kg reszelt alma
50 dkg zabpehely
1 dl olaj
10 dkg kókuszreszelék
2 ek gyümölcscukor/eritrit
1 teáskanál vaníliaőrlemény
2 alma (szeletelve)
 
A zabpelyhet és az olajat jól összedolgozzuk. Belekeverjük a többi hozzávalót. Magas oldalú, kiolajozott tepsibe nyomkodjuk a masszát, tetejét almaszeletekkel fedjük le. Kb. 20 percig sütjük, míg a teteje szép aranybarnára sül.
Nyáron friss meggyel, télen magozott meggybefőttel ízletesebbé tehető, a kókuszreszelék kiváltható darált olajos maggal. Ha szeretjük a hajdinát, zabpehely helyett főtt hajdinával is összekeverhető, és süthető.




Nincsenek megjegyzések: