Hozzávalók:
1,5 kg reszelt alma
50 dkg zabpehely
1 dl olaj
10 dkg kókuszreszelék
2 ek gyümölcscukor/eritrit
1 teáskanál vaníliaőrlemény
1 dl olaj
10 dkg kókuszreszelék
2 ek gyümölcscukor/eritrit
1 teáskanál vaníliaőrlemény
2 alma (szeletelve)
A
zabpelyhet és az olajat jól összedolgozzuk. Belekeverjük a többi
hozzávalót. Magas oldalú, kiolajozott tepsibe nyomkodjuk a masszát, tetejét
almaszeletekkel fedjük le. Kb. 20 percig sütjük, míg a teteje szép
aranybarnára sül.
Nyáron friss meggyel, télen magozott meggybefőttel ízletesebbé tehető, a kókuszreszelék kiváltható darált olajos maggal. Ha szeretjük a hajdinát, zabpehely helyett főtt hajdinával is összekeverhető, és süthető.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése