Reggelire igen jó alternatívának találom, mivel nem esik szét útközben, nem kenődik, buszon is eleszegethető, nagyrészt lúgosító gabonából készül, ráadásul a hajdina hasznosításának ízletes formája.
Egyszer már lejegyeztem, de ez más ízzel, de jóra sikerült, és nem szeretném elfelejteni az arányokat.
Azóta egyszer készítettem csak hajdinából is. Az a tészta veszített a könnyű piskóta jellegéből, kicsit keményebb lett, tehát ha valaki glutén menteset szeretne, az is megoldható, csak bátran.
30 dkg hajdinaliszt (kávédarálóval őrölve)
23 dkg tk tönkölyliszt
1 l növényi tej (szója)
1 tányér aszalt gyümölcs felaprítva (datolya, vörös áfonya, füge, szilva)
2 ek olivaolaj
2 ek nyírfacukor / 2 ek méz / 20 csepp sztívia
1 csipet só
2 ek lenmag
23 dkg tk tönkölyliszt
1 l növényi tej (szója)
1 tányér aszalt gyümölcs felaprítva (datolya, vörös áfonya, füge, szilva)
2 ek olivaolaj
2 ek nyírfacukor / 2 ek méz / 20 csepp sztívia
1 csipet só
2 ek lenmag
5 ek szezámmag őrölve
1 cs foszfát mentes borkősütőpor
1 cs foszfát mentes borkősütőpor
1 kk szódabikarbóna
1 csipet őrölt szegfűszeg
1 csipet őrölt fahéj
1 csipet őrölt szegfűszeg
1 csipet őrölt fahéj
Egy tepsibe zsírpapírt teszünk, eligazgatjuk. A sütőt 190 C-ra melegítjük.
Ezután a száraz összetevőket egy tálban keverjük össze, majd az olivaolajat, és a végén adagonként hozzáöntjük a tejet. Gyorsan összedolgozzuk finom masszává, a legvégén beleszórjuk a gyümölcsöket, összekeverjük, és mindezt szétterítjük a tepsiben. 45-50 perc alatt 190 C-on sütjük.
Candidások aszalt gyümölcs helyett almát, ananászt tehetnek bele apróra vágva, vagy esetleg házilag aszalt epret, vagy hasonlóan alacsony glikémiás indexű gyümölcsöt, és persze nyírfacukrot, vagy szteviát használjanak.
Candidások aszalt gyümölcs helyett almát, ananászt tehetnek bele apróra vágva, vagy esetleg házilag aszalt epret, vagy hasonlóan alacsony glikémiás indexű gyümölcsöt, és persze nyírfacukrot, vagy szteviát használjanak.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése