A főiskolai táborban egyik délben brokkolis bulgur volt az ebéd. Nem volt ember, akinek nem ízlett, de lehet, hogy csak mind éhesek voltunk. ;)
Azt az ízt próbáltam reprodukálni, bevallom nem sikerült. Jó ízű étel lett, csak nem ezt szerettem volna. Majd kiderítem később, hogyan készült az akkor.
Azt az ízt próbáltam reprodukálni, bevallom nem sikerült. Jó ízű étel lett, csak nem ezt szerettem volna. Majd kiderítem később, hogyan készült az akkor.
A hozzávalók:
1/2 kg bulgur
1,5 ek só
1-2 ek vegamix
4 ek olivaolaj
1 fej brokkoli
víz
A bulgurt 1 ek sóval, 1 ek vegamix-szel összekevertem, leöntöttem bő 1 liter forrásban lévő vízzel, és negyed óráig lefedve hagytam dagadni. Majd belekevertem 2 ek olivaolajat.
A brokkolit rózsáira szedtem, és egy közepes kiolajozott tepsi aljára rakosgattam őket. Legközelebb talán két bulgur réteg közé teszem, hogy ne süljön meg annyira. A tetejét beborítottam a bulgurral, és finoman megszórtam vegamix-szel.
Alufóliát húztam rá, és 180 C-on 25 percig sütöttem.
Önmagában salátával, vagy valami öntettel, vegán majonézzel teljesen jó, de köretnek is el tudom képzelni pl. a vegán sajtgolyók mellé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése