A múlt héten hajdinát csíráztattam egy nagy tepsiben. Egy éjszakára egy nagyobb edényben úgy raktam vízzel, hogy majdnem ellepje, amit reggelre fel is szívott. Akkor lemostam óvatosan szűrőben, egy tepsiben kiterítettem, és kevés vizet engedtem alá. Naponta legalább 2x, de inkább többször átmostam. A második nap már látszottak is a kis csírakezdemények.
Ha már ilyen cseresznye és eper dömping van, és a Gitta féle sütire egyszerűen nem jut időm, megettük a csíráztatott hajdinát úgy ahogy volt. :) Egy része sajnos a hűtőben landolt, de a reggelikhez megtette.
Egyszerűen beletettem egy nagy üveg tálba, szórtam hozzá kis szezámmagot, diót, és gyümölcsökkel elfogyasztottam. Jó, kis semleges íze van, így bármivel variálható.
1 megjegyzés:
Jó reggelt!
Kiosztottam a sapkáimat, gyere, nézz be hozzám Te is! :o)
Köszi!
Megjegyzés küldése