Szerintem kell egy blogra a főzelék is. Miért szégyellje az ember, mikor szívesen eszi?
Pénteken a piacon bevásároltam lencséből, sárgaborsóból, rézszínű babból. Ez utóbbiból az öcsém kedvéért készült ma bableves. (főzelék az, de itthon így hívjuk)
A nagy kuktában készült, 2 óra alatt főtt meg 1 ek sóval. Mivel zöldségleves volt tervben, nem áztattam be előző éjszaka, pedig akkor hamarabb készen van.
Mielőtt készen lett, hagymát pirítottam levés olajon, 8 kanál tk. lisztet szórtam rá, kicsit pirítottam, majd felengedtem hideg vízzel. (Mint általában, most sem lett tökéletes, így botmixerrel csomómentesítettem :) ) Hozzáöntöttem a babot, picit utánasóztam és a forrástól számított 10 percig még kavargatva főztem.
Hadseregnyi adag.
A többiek tejföllel és almaecettel ették, de nekem úgy natúran nagyon ízlett.
Pénteken a piacon bevásároltam lencséből, sárgaborsóból, rézszínű babból. Ez utóbbiból az öcsém kedvéért készült ma bableves. (főzelék az, de itthon így hívjuk)
A nagy kuktában készült, 2 óra alatt főtt meg 1 ek sóval. Mivel zöldségleves volt tervben, nem áztattam be előző éjszaka, pedig akkor hamarabb készen van.
Mielőtt készen lett, hagymát pirítottam levés olajon, 8 kanál tk. lisztet szórtam rá, kicsit pirítottam, majd felengedtem hideg vízzel. (Mint általában, most sem lett tökéletes, így botmixerrel csomómentesítettem :) ) Hozzáöntöttem a babot, picit utánasóztam és a forrástól számított 10 percig még kavargatva főztem.
Hadseregnyi adag.
A többiek tejföllel és almaecettel ették, de nekem úgy natúran nagyon ízlett.
1 megjegyzés:
Szia,
Én a habarásokat, rántásokat mindig habverővel keverem ki és akkor tuti nem lesz csomós.
:)
Megjegyzés küldése