VKF! Vicces, eleinte nem tudtam mi rejtőzik a rövidítés mögött. Nekiálltam agyalni, biztosan Vegán Főző Kör, vagy valami hasonló.
Aztán megláttam a frappáns naponta felmerülő gondolatot valahol: Valamit Kéne Főzni!
Fejcsóválás, vigyor. Jogos.
Úgy vélem, Zsuzsa egytálételes kiírásába is belefér a következő ételféleség, amit még a candida diéta alatt "fejlesztettem vissza".
Valójában a töltött káposzta egyszerűbb változata. Bár a hugom szerint "paradicsomos káposzta főzelék megsütve" kategória. :)
Nagyon szeretem az erdélyiek körében gyakran készített paradicsomos, nyers káposztából készített változatot, csak ott forrázni kell a leveleket, meg töltögetni. És ha kevés időm is van az előkészületre, csak finomat szeretnék.
Hozzávalók:
30 dkg barnarizs 7,5 dl vízben főve (ha kiadósabbra szeretné az ember, belemehet fél kg)
1/2 fej káposzta
1 fej hagyma
1/2 füstölt tofu vagy 20 dkg szójagranulátum
2 l paradicsomlé
só
olivaolaj
víz
Elkészítés:
A barnarizst kis sóval megfőzöm (kuktában, vagy sem, általában kell neki a 40 perc)
A káposztát lereszelem (lehet durvábbra vágni), a hagymát felaprítom, a tofut apró kockákra vágom.
Egy nagy tepsi alját vékonyan kiolajozom, beleszórom a rizst, a káposztát, a hagymát, a tofut, pici megsózom, összekeverem, hogy mindenből mindenhová jusson. Ráöntöm a paradicsomlevet.
A tepsit lefedem alufóliával, és egy órát sütöm. (Nagyon lassan adja meg magát a káposzta :), vagy az én sütőmmel van gond.)
Általában tejföllel és kenyérrel szokták enni, de anélkül is finom. Mivel tejfölt nagyon ritkán eszem, ha nagy kedvem van, natúr joghurtot kanalazok rá.![](http://2.bp.blogspot.com/_u7GxbD5kMNY/SYBQZKH7LAI/AAAAAAAAAYA/r7_HxsHhqQA/s320/K%C3%A9p116.jpg)
Maradékot nem fényképezünk... de ez most így sikerült...
Aztán megláttam a frappáns naponta felmerülő gondolatot valahol: Valamit Kéne Főzni!
Fejcsóválás, vigyor. Jogos.
Úgy vélem, Zsuzsa egytálételes kiírásába is belefér a következő ételféleség, amit még a candida diéta alatt "fejlesztettem vissza".
Valójában a töltött káposzta egyszerűbb változata. Bár a hugom szerint "paradicsomos káposzta főzelék megsütve" kategória. :)
Nagyon szeretem az erdélyiek körében gyakran készített paradicsomos, nyers káposztából készített változatot, csak ott forrázni kell a leveleket, meg töltögetni. És ha kevés időm is van az előkészületre, csak finomat szeretnék.
Hozzávalók:
30 dkg barnarizs 7,5 dl vízben főve (ha kiadósabbra szeretné az ember, belemehet fél kg)
1/2 fej káposzta
1 fej hagyma
1/2 füstölt tofu vagy 20 dkg szójagranulátum
2 l paradicsomlé
só
olivaolaj
víz
Elkészítés:
A barnarizst kis sóval megfőzöm (kuktában, vagy sem, általában kell neki a 40 perc)
A káposztát lereszelem (lehet durvábbra vágni), a hagymát felaprítom, a tofut apró kockákra vágom.
Egy nagy tepsi alját vékonyan kiolajozom, beleszórom a rizst, a káposztát, a hagymát, a tofut, pici megsózom, összekeverem, hogy mindenből mindenhová jusson. Ráöntöm a paradicsomlevet.
A tepsit lefedem alufóliával, és egy órát sütöm. (Nagyon lassan adja meg magát a káposzta :), vagy az én sütőmmel van gond.)
Általában tejföllel és kenyérrel szokták enni, de anélkül is finom. Mivel tejfölt nagyon ritkán eszem, ha nagy kedvem van, natúr joghurtot kanalazok rá.
![](http://2.bp.blogspot.com/_u7GxbD5kMNY/SYBQZKH7LAI/AAAAAAAAAYA/r7_HxsHhqQA/s320/K%C3%A9p116.jpg)
Maradékot nem fényképezünk... de ez most így sikerült...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése