2015. szeptember 2., szerda

Diókrém

Goffri valahogy mindig jöhet Ábelnek. Csak úgy magában, esetleg banánöntettel, vagy mogyorókrémmel. Mogyorónk nem volt, diót viszont törtünk a napokban, így abból készítettünk rá krémet. 
Ha valaki bolti jellegűhöz még hasonlóbbat szeretne, keverjen hozzá valamilyen növényi tejport, de anélkül is finom, bár elég tömény. A Biblia a helyes táplálkozásról című könyv ha jól emlékszem javasolja a főtt krumplival történő lazítását.
Ez se igazán recept lesz, ötletadó.

Hozzávalók:
10 dkg dió
pár kanál növényi tej
1 ek karobpor
1 ek méz vagy eritrit
1 csipet vanília

A diót finomra daráljuk, összekeverjük a karobbal és vaníliaőrleménnyel, majd hozzákeverjük a mézet. Annyi növényi tejet adagolunk hozzá, hogy sűrű masszát kapjunk. 


Nincsenek megjegyzések: