A fasírt az kell. Meg a paprikáskrumpli. És persze a tökfőzelék.
Így a gyerek kedvéért ismét készült fasírt a zöldbabfőzelék mellé. Most épp zellerből és kölesből. Mindig attól függően, mit találok itthon.
Be is vágott hármat, meg némi zöldbabot. Megvolt a huzat, kinn voltunk kicsit, kimozogta magát.
A zsemlemorzsába forgatás elhagyható, akkor gluténmentes ételt kapunk, csak kicsit ropogósabb lesz a fasírtok külső része. Ez frissen kifejezetten jót tesz neki, másnap rágósabb.
Hozzávalók:
1/2 bögre köles
1/2 zeller
10 dkg napraforgómag
5 dkg szezámmag
1 ek lenmag
1 ek vegamix
1 tk só
1 csipet bazsalikom
1 ek kókuszzsír
1 tk zsömle lemorzsolva
A kölest háromszoros mennyiségű vízben sóval és vegamix-szel megfőzzük 20 perc alatt. A zellert lereszeljük, a magokat megdaráljuk. Ha a köles kicsit hűlt, belekeverjük az összes hozzávalót.
Vizes kézzel golyókat formálunk, amit azután ellapítunk, és zsemlemorzsába forgatunk. Kókuszzsírral kikenjük a tepsit, abba helyezzük a fasírtokat. Közepes hőfokon bő fél óráig sütjük. Az idő felénél, ha a fasírtok alja már megpirult, megfordítjuk mindet, és tovább sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése