A szilvalekvár már megfőtt a múlt héten. Ebben az évben különösen finom lett - bár az is igaz, hogy az Apa féle önkeverős üstben összesen vagy 12 órát rotyogott. El is párolgott a fele mennyiség az edényből, mikorra készen lett. Csak az üst oldalán elhelyezkedő "gumicukor" jelezte, hogy a kezdetén meddig ért a szilva.
A fák tetején az éretlenebbje most kezd jó lenni, így mehet a mélyhűtőbe, sütőbe, aszalóba...
Egy adag rétesben végezte ma.
A túrós változat
Hozzávalók: (3 rúd)
2 csomag Tante Fanny teljes kiőrlésű rétestészta
1/2 kg túró
1 pohár tejföl
1/2 dl olivaolaj
2 ek gyümölcscukor
vanília
1 kg szilva
A szilvát kimagozzuk.
A túrót összekeverjük a tejföllel, cukorral és vaníliával.
Egy hideg vizes konyharuhát leterítünk az asztalra, arra helyezzük a tésztarétegeket, amiket megkenünk olajjal. Két tekercs elég egymásra.
A lap alsó részére kerül a túró harmada, arra a szilvaszemek harmada, és azután tekerjük fel a tésztát a konyharuha segítségével.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, abba helyezzük a réteseket, a tetejüket megkenjük kevés olajjal és 25-30 perc alatt megsütjük.
A diós változat
Hozzávalók: (3 rúd)
2 csomag Tante Fanny teljes kiőrlésű rétestészta
20 dkg dió
1/2 dl olivaolaj
1 kg szilva
A szilvát kimagozzuk. A diót ledaráljuk.
Egy
hideg vizes konyharuhát leterítünk az asztalra, arra helyezzük a
tésztarétegeket, amiket megkenünk olajjal. Két tekercs elég egymásra.
A lap alsó részére kerül a dió harmada, arra a szilvaszemek harmada, és azután tekerjük fel a tésztát a konyharuha segítségével.
Egy
tepsit kibélelünk sütőpapírral, abba helyezzük a réteseket, a tetejüket
megkenjük kevés olajjal és 25-30 perc alatt megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése