Egyik nap rápillantottam a szekrény tetején sárgálló baracklekvárra, amit még a szomszédasszonytól kaptunk tavaly. Az udvarán álló sárgabarack fáról származik a termés, csak lefóliázva volt, így hamar megsűrűsödött. Tökéletesen alkalmasnak tűnt süteményt tölteni, vagy gombócot. Áron szerint nagyon jó ízű volt.
Az enyémekbe eperlekvár és Carobella keveréke került. Nem lett rossz, de egyértelmű, hogy a Carobellát nem sütésre tervezték.
Hozzávalók:
60 dkg liszt (min. 40 dkg tk, 20 dkg fehér)
4 dl szójatej
6 ek olivaolaj
2 ek gyümölcscukor
2 ek zabliszt
2 dkg élesztő
1 tk só
sűrű barack, vagy szilvalekvár tölteléknek
Használhatunk nyírfacukrot is, vagy sztíviát édesítésnek, de pici méz, vagy gyümölcscukor az élesztő miatt szükséges. A zabliszt puhítja a tészta állagát, azért használom. Az olivaolaj kiváltható pálmazsírral is.
Az összes hozzávalót jó alaposan összegyúrjuk, hagyjuk fél órát pihenni, majd kinyújtjuk és kb. 16 egyelő részre vágjuk.
Mindegyik kockára kerül egy kanál lekvár, majd a csücsköket a lekvárra
hajtjuk egymás után, óvatosan összenyomkodjuk a széleket. Sütőpapírral
kibélelt tepsibe helyezzük a bucikat, kb. 20 percet kelesztjük. A végén
30-40 perc alatt közepes lángon megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése