Paradicsomszósz
Hozzávalók:
1,5 l sűrű paradicsomlé
1 kis fej vöröshagyma
1 kisebb zeller
zellerzöld
4 ek tk liszt
1 ek bazsalikom
1 ek olivaolaj
1 ek méz (szítvia candidásoknak)
1 kk só
A vöröshagymát némi vízzel pároljuk, majd hozzáadjuk az olajat, rátesszük a szeletekre vágott zellert. Ráöntünk kevés vizet, és a zellert megpároljuk. Sózzuk. A vizet pótoljuk, míg már puhul.
A lisztet összekeverjük pár kanál paradicsomlével, majd folyamatosan felhígítjuk a többivel. Amikor csomómentes, hozzáöntjük a zellerhez, megszórjuk bazsalikommal. Folyamatosan kavargatjuk, majd a végén belekeverjük a mézet. A zellert kivesszük a végén, de bele is turmixolható.
Zöldséges gombóc
Hozzávalók:
5-6 gombafej
1 kis fej vöröshagyma
1 db tk zsömle
1 ek zabliszt
1 csokor petrezselyemzöld
1 ek olivaolaj
1 tk vegamix
1 tk só
1 csipet borsikafű
A hagymát aprítjuk, megpároljuk kevés vízen. Hozzáadjuk az olajat, és a megtisztított, apróra vágott gombát. Sózzuk. Amikor a levét elfőtte, megszórjuk a fűszerekkel, belekeverjük a zablisztet. A zsömlét megmártjuk vízben, jól kinyomkodjuk, majd hozzákeverjük a gombás masszához. A petrezselyemzöldet felaprítjuk, és szintén belekeverjük.
Kiolajozott tepsibe kis gombócokat formázunk, és kb. 20 perc alatt hőlégkeveréses sütőben 180 C-on megsütjük.
Ha a zablisztet 1 tojással helyettesítjük, kicsit finomabb, így viszont vegán recept.
2 megjegyzés:
Szia Brigi!
"1 tk zsömle" alatt mit értesz pontosan? Egy db zsömle akarna lenni?
Köszi!
Vegalife
Szia!
Igen, 1 db. De lehet az egy szelet kenyér is, csak épp akkor nekem az volt.
Brigi
Megjegyzés küldése